Toate drumurile au dus la Roma

Travel

Roma era unul din orasele pe care imi doream sa le vizitez de foarte mult timp. Incarcata de istorie si totodata atinsa un pic de modernism, aceasta frumoasa capitala a Italiei ne-a intrat adanc in suflet si cu siguranta vom mai reveni la ea.
Doua zile sunt prea putine pentru a vedea toate minunatiile pe care aceasta le detine, dar au fost suficiente pentru a ne umple sufletele de bucurie ca am vazut cu ochii nostrii unele dintre cele mai apreciate obiective turistice din Europa!
Prima zi dis-de-dimineata ghiozdanul, camera foto si hai…. Prima oprire – Fontana di Trevi! O constructie unica de la care vreme de cateva clipe nu mi-am putut dezlipi ochii. M-a cucerit… instant! Nu stiu de ce imi imaginam Fantana ca fiind amplasata intr-o piata mai mare. Insa nu e asa… Si la cati turisti erau in momentul acela acolo, imi dadeam coate cu unul - altul sa imi pot face o poza in care sa apar doar eu. :D Dar am reusit!

Ne-am propus ca de data sta sa vedem doar obiectivele cele mai faimoase urmand ca data viitoare sa ne aventuram si in locurile mai putin cunoscute. Prima zi a fost dedicata Vaticanului si Muzeului din incinta acestuia. Mi-am dorit mult sa vad Capela Sixtina insa pana la ea am descoperit in cadrul muzeului locuri si lucruri cu mult mai minunate. Am ramas de multe ori “cu gura cascata” la propriu. Nu stiu daca fotografiile pot exprima clar ceea ce pe mine m-a minunat, insa daca vreodata drumurile va duc la Roma, muzeul Vaticanului trebuie neaparat vizitat. Insa va recomand sa nu-i treceti pragul de la ora 17 cum am facut-o noi (la 18 e inchiderea), ci cu mult inainte pentru a putea admira in detaliu minunatiile care le gazduieste.

Bineinteles, Colosseum-ul nu a scapat de privirile noastre si cateva cadre foto bine meritate . Mi-ar fi placut ca italienii sa aiba si ghiduri in romana, insa nu ne-am putut bucura de ele la nici un obiectiv pe care l-am vizitat… Oare de ce??? Insa ne-am descurcat… Google este intotdeauna un real ajutor. ^_^

Drumurile de la Roma ne-au purtat la Palatul Regal din Caserta, un adevarat Versailles al Italiei. Primul impact vizual atunci cand te apropii de palat este coplesitor, pentru ca de abia il cuprinzi cu privirea. Gradinile din spatele acestuia se intind pe o lungime de trei kilometri si o suprafata de 120 hectare. Padurile magnifice cu grupuri statuare, bazinele cu apa in care inoata tot felul de pestisori, fantanile si cascadele care curg in trepte catre palat intregesc imaginea acestuia si il transforma intr-un loc ce isi merita un loc fruntas in destinatiile de vizitat din Italia.
Insa nu o sa va mai plictisesc cu descrieri si o sa incerc sa va redau prin fotografii frumusetea catorva locuri din mini vacanta noastra. ^_^ 

November 16, 2018 /

Larisa Viviana

Cel mai greu imi este sa scriu despre mine! De ce, nu stiu! Poate nu am stat suficient de mult timp cu mine sa ma cunosc… Stiu cum ma cheama, cati ani am si cine sunt mama si tata?
Cred ca e suficient!
Totusi glumesc! Doar asta stiam cand aveam 2 ani. Acum stiu mai multe, dar nu am sa incep sa scriu de toate despre mine. Prefer sa ma cunoasteti prin ceea ce fac si prin ceea ce exprim. Imi place sa vorbesc prin imagini asa cum si cel care imi este partener de calatorie in aceasta minunata viata o face.

Hello!

Subscribe

Subscribe

Your email address will not be published.

Leave a comment

Post comment

Follow me
Thank you

INSTAGRAM