Valea Zanelor

Travel

În drumul care ne poartă pașii de la Brașov către Sibiu, la nici 50 de km de acesta din urmă, în comuna Porumbacu de Sus, se înalță semeț Castelul de lut din Valea Zanelor, un loc desprins parcă din poveștile fraților Grimm: în mijlocul munților, pe malul unui râu, înconjurat de flori și plante în anotimpurile calde.

Deși drumul de la Brașov până la Castelul de Lut nu a fost unul tocmai scurt (aproximativ 2 h), priveliștea și locul ne-au făcut să spunem că a meritat așteptarea.

Vremea a ținut cu noi chiar daca frigul ne-a fost prieten, așa că am putut transpune în imagini frumusețile locului. Ne-am bucurat ca doi copii retrăind cu dor momentele copilariei când mergeam la bunici și stăteam de povești pe prispa de lut din fața casei, sau construiam ziduri de apărare din baloții de fân uscat.
Din povestea locului am aflat că tot ceea ce am văzut s-a realizat din visul unui cuplu de bucureșteni care au vrut să transforme visul oricărui copil iubitor de povești în realitate. Materialele folosite pentru construirea edificiului sunt 100% organice: structura este de lemn, pereții sunt ridicați din cob – un amestec de pământ, paie, argilă, apă și nisip -, acoperișul este realizat din șindrilă de molid, tencuiala exterioară din var și nisip iar turnurile din piatră de râu.

În fața Castelului sunt amenajate niște locuri, am zis eu de „socializare”, formate din butuci de lemn sau baloți de fân, de unde poți privi munții sau poți asculta susurul apei râului din apropiere


Vă invit prin intermediul pozelor de mai jos să luați parte și voi la povestea Castelului de Lut de la Valea Zânelor, și dacă v-am făcut curioși să îl și vizitați. ^_^

December 15 2018 /

Larisa Viviana

Hello!

Subscribe

Subscribe

Cel mai greu imi este sa scriu despre mine! De ce, nu stiu! Poate nu am stat suficient de mult timp cu mine sa ma cunosc… Stiu cum ma cheama, cati ani am si cine sunt mama si tata?
Cred ca e suficient!
Totusi glumesc! Doar asta stiam cand aveam 2 ani. Acum stiu mai multe, dar nu am sa incep sa scriu de toate despre mine. Prefer sa ma cunoasteti prin ceea ce fac si prin ceea ce exprim. Imi place sa vorbesc prin imagini asa cum si cel care imi este partener de calatorie in aceasta minunata viata o face.

Your email address will not be published.

Leave a comment

Post comment

You may also like

Va spuneam intr-un alt articol ca ne-am pornit la Sibiu si am poposit cateva momente si la Palatul Brukental. Cum ne-am pornit de dimineata, ne-a mai ramas ceva timp pana se facea intuneric pentru a putea admira luminitele de la...

La pas prin alte vremuri

TRAVEL

BEAUTY

Vreau parul scurt, dar fara sa-l tai! Se poate?

E drept si dovedit! Cand avem parul cret il vrem drept, cand avem par mult vrem mai putin si invers, dar cand avem parul lung si il vrem…

VIEW POST

Follow me
Thank you

INSTAGRAM